Milyen operációs rendszer legyen a táblagépen?

  • iOS
  • Android
  • Windows
  • A legtöbb gépen ezek közül fut valamelyik. Vannak más rendszerek is, de a legfejlettebbek ebből a 3 – ból kerülnek ki.

A nem túl régi adatok alapján a világ okostelefonjainak 70 % Google Android (2012) alapú. Nem véletlen tehát, hogy itt fejlesztenek a legtöbbet, ezeknél a verzióknál érhető el a legtöbb újdonság. Így a tabletek piacából is egy jelentős részt tesznek ki.

Az APPLE gépein futó iOS rendszerek könnyen kezelhetőek, megbízhatóak és rengeteg a hozzájuk elérhető alkalmazás. Ezek a táblagépek, általában a magasabb árkategóriát képviselik, ugyanúgy mint minden más APPLE termék.

Az operációs rendszer fontossága a táblagépben

Az operációs rendszer fontossága a táblagépben – Android, Windows, Apple iOS? Melyik op rendszer az igazán hatékony és jól működő?

Hiába a Windows rendszerek a legrégebbiek, a táblagépek piacát egyenlőre még nem igazán tudták bevenni (2012). Folyamatosak a fejlesztések, de ezen a piacon még nem tartanak ott ahol a másik két szoftver. Ennek ellenére egyre több nagyobb gyártó tesz a tabletjeire Windows rendszert.